Sant Cugat és el primer municipi de la comarca que formarà part de la xarxa del Servei d’Atenció Integral LGBTI

L’Ajuntament de Sant Cugat i la Generalitat han signat l’acord que reafirma el compromís municipal en l’àmbit d’igualtat aprovat en el ple municipal el 2016

El Servei d’Atenció Integral LGBTI municipal s’integra a la xarxa catalana

El nou Servei d’Atenció Integral LGBTI s’ha posat en marxa aquest novembre a la Casa Mònaco

Sant Cugat és el primer municipi de la comarca que formarà part de la xarxa del Servei d’Atenció Integral LGBTI de Catalunya

Aquest dijous a la tarda, la tinenta d’alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer, i la directora general d’Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, han signat l’acord per incloure el nou Servei d’Atenció Integral LGBTI a la Xarxa de Servei d’Atenció Integral de Catalunya. A més, preveu promoure la col·laboració entre les dues institucions per desenvolupar el SAI LGBTI a Sant Cugat. Aquesta signatura compleix el compromís aprovat al ple municipal per aplicar les mesures per promoure, defensar i garantir els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals a la ciutat.

La tinenta d’alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Susanna Pellicer, ha explicat que l’acord “és clau per posar en marxa el Servei d’Atenció Integral LGBTI municipal, des d’ara formem part de la xarxa territorial de Catalunya, i per tant, podem compartir recursos amb la Generalitat. Això en permetrà oferir un millor servei a la ciutadania.” La directora general d’Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, ha remarcat que “és clau que els ajuntaments assumeixin el repte del col·lectiu LGBTI. No podem oblidar que és la institució més propera a la ciutadania i que per tant són clau per al desplegament de la llei a tot al territori. Sant Cugat a més agafa una importància rellevant, ja que és el primer municipi del Vallès Occidental que s’integra a la xarxa.”

La signatura entre l’Ajuntament i la Generalitat s’ha fet el mateix dia que la Casa de Cultura acull una sessió de diagnosi LGBTI oberta a la ciutadania i a entitats culturals esportives i socials per conèixer la realitat dels drets i les llibertats LGBTI al municipi.

Posada en marxa del Servei d’Atenció Integral LGBTI

El punt del Servei d’Atenció Integral LGBTI s’ha posat en marxa aquest novembre i està ubicat a la Casa Mònaco (Avinguda de Gràcia 50). S’hi pot accedir directament demanant cita prèvia al telèfon 93.565.70.00 o enviant un correu a sailgbti@santcugat.cat. L’atenció es farà el segon dimecres de cada mes de 16 a 19 h. Les persones seran ateses per una persona especialitzada en l’àmbit i de manera confidencial. Entre d’altres, el servei ofereix:

Assessorament personalitzat a les persones i famílies LGBTI, al seu entorn i a qualsevol persona interessada.
Informació, orientació i assessorament sobre els drets de les persones LGBTI.
Assessorament psicològic en les persones LGBTI en els processos personals d’identitat sexual i de gènere.
Atenció i/o derivació a serveis especialitzats en situacions de discriminació per raó d’identitat, orientació i expressió de gènere.
Sensibilització ciutadana, comunitària i social.

Author: Ajuntament de Sant Cugat

Deixa un comentari

*